MAALTIJDSALADE - GROENTESCHOTEL UIT DE OVEN
VOORBEREIDING: 10 min.
BEREIDING: 30 min.

 

BENODIGDHEDEN:

  • 1 courgette, in dikke schijven
  • 3 rode uien, in kwarten
  • 2 wortelen, schoongemaakt en in dikke schijven
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • 1 bol knoflook, heel gehouden
  • 1-2 el. gesmolten kokosolie of roomboter
  • Italiaanse kruidenmix
  • zout en peper

 

BEREIDING:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.

- Doe alle groenten (inclusief knoflookbol) in een ovenschaal.

- Besprenkel met de kokosolie en strooi er de kruiden, zout en peper over.

- Hussel alles goed door elkaar.

- Bak voor 30-45 min in de oven.

- Pak de gepofte knoflookbol als je de groenten uit de oven haalt. Knijp deze over de groenten uit.

- Mix de gepofte knoflook goed door alle groenten.


VARIATIE:

Gebruik de wintergroenten zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, koolraap en rode biet ook eens voor dit gerecht. Alleen of in een combinatie.