BROODVERVANGING –  BANANENBROOD
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDING: 50 MIN.

 

BENODIGDHEDEN:

  • 6 grote eieren
  • kokosmelk naar eigen inzicht
  • 1 el honing
  • 10 dadels, fijngemalen
  • 80 g roomboter, gesmolten
  • 100 g kokosmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 2 grote rijpe en zachte bananen
  • 2 handjes rozijnen, kort geweekt in lauwwarm water
  • 2 tl natriumbicarbonaat (zuiveringszout)

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC, een heteluchtoven 170 ºC, met het rek in het midden.
  • Beboter een cakeblik van 28 cm.
  • Doe de eieren in een kom met een beetje zout en klop ze luchtig met de hand of de mixer.
  • Prak de bananen fijn en doe ze samen met de dadels en honing bij de eieren.
  • Doe wat kokosmelk en roomboter erbij en mix goed door elkaar.
  • Doe de kokosmeel en amandelmeel erbij en klop goed door.
  • Check of het beslag een ‘vla dikte’ heeft, voeg zo nodig meer kokosmelk toe.
  • Voeg als laatste het bicarbonaat toe en mix dit er snel en kort door.
  • Spatel nog snel de rozijnen erdoor.
  • Zet het bananenbrood direct in de oven.
  • Bak dit brood gedurende 40-55 min.,

check eventueel even met de satéprikker.

VARIATIE:

Voeg bijvoorbeeld eens kaneel, chocolade, cacao, geraspte kokos of stukjes ananas toe.

EXTRA TIP:

Snijd het bananenbrood in plakken, rol in aluminiumfolie
en bewaar het in porties in de diepvries.